Riz: Feltörölték a padlót a városüzemeltetési bizottsággal

Infostart
2008. március 17. 10:47
A XVII. kerület elutasítja a BKV járatritkítási terveit - mondta az InfoRádiónak Riz Levente polgármester. A politikus, aki egyben tagja a menetrendi változásokról döntő fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának is, elmondta, hogy a városvezetés az üggyel kapcsolatban feltörölte a bizottsággal a padlót.

Nem fogadhatja el a XVII. kerületi önkormányzat a BKV által tervezett járatritkítást és járatmegszüntetést - emelte ki Riz Levente polgármester.

A városvezető hangsúlyozta: olyan mértékű hálózati összteljesítmény-csökkenés olvasható ki a tervezetből, ami a tömegközlekedés csődjéhez vezet Rákosmentén. A XVII. kerületben csak buszok közlekednek, így valamennyi ritkítás beláthatatlan következményekkel járhat - fejtette ki.

Riz Levente szerint a rákoskeresztúri városközpont és az Örs vezér tere közé tervezett, háborítatlan haladást biztosító buszkorridor valóban fontos fejlesztés lenne, ám ha csak félóránként indulnak a járművek, akkor annak nincs sok értelme.

A XVII. kerületi önkormányzat készített egy közlekedési koncepciót, amelyben kiemelik, hogy a városrész közlekedése számára fontos lenne a járatok összekötése is - mondta Riz Levente.

A politikus, aki egyben tagja a menetrendi változásokról döntő fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának is, hangsúlyozta: a városvezetés az üggyel kapcsolatban feltörölte a bizottsággal a padlót.

Riz Levente kifejtette, hogy a BKV és a városvezetés kikerülte a testületet a paraméterkönyvről szóló egyeztetési folyamat során, noha korábban megállapodtak arról, a koncepcióról a bizottságban is tárgyalnak. Jelenleg nem lehet tudni, mikor tárgyalják a paraméterkönyvet - tette hozzá.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást