Ma éjfélkor lejár a felvételi határidő a mesterképzésre

Infostart
2008. március 17. 13:38
Érdemes élniük a lehetőséggel azoknak, akik kiegészítenék korábbi főiskolai végzettségüket, idén már nagy számban indulnak mesterképzési szakok, melyekre ma éjfélig lehet jelentkezni.

A jelentkezők összesen mintegy 120 mesterképzési szak 615 meghirdetése közül kereshetik meg a számukra legmegfelelőbbet, természetesen figyelni kell arra, hogy a végzettségük elfogadható legyen az adott szakon.

Azt, hogy milyen dokumentumokat, igazolásokat kell benyújtani az adott intézménynek, ellenőrizni lehet a www.felvi.hu címen.

A mesterképzésre jelentkezőket 100 pontos rendszer alapján rangsorolják, és az ehhez kapcsolódó szempontokat az adott intézmény saját hatáskörben határozza meg. Természetesen itt is lehet többletpontokat igényelni például nyelvtudásért, OKJ-s szakképesítésért, OTDK-n vagy TDK-n elért helyezésért.

Általánosságban elmondható, hogy az intézmények a pontszámítás során megvizsgálják a jelentkező oklevelét, lehetséges szóbeli és írásbeli felvételi, szakmai, gyakorlati vagy alkalmassági vizsga - mondta az InfoRádiónak Nagy Gabriella, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. marketing-pr munkatársa.

A jelentkezés díja 9000 Forint, mely három képzést foglal magában, minden ezen felüli kérelem díja további kétezer forint.

A mesterképzésre jelentkezők választhatnak, hogy postai úton vagy elektronikusan, a www.felvi.hu honlapon elérhető e-felvételi felületen keresztül nyújtják-e be jelentkezésüket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást