Videokamerák figyelik a fővárosi utcákat

InfoRádió / MTI
2008. március 15. 09:09
Videokamerák rögzítik a március 15-i nemzeti ünnep idején az utcán történteket Budapesten. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára korábban közölte: így próbálják meg azonosítani azokat, akik az állami ünnepségek megzavarásával próbálkoznak.

Térfigyelő kamerákkal próbálja meg kiszűrni az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a március 15-i állami ünnepséget megzavarni próbálkozókat - közölte Juhász Gábor államtitkár.

Térfigyelő kamerák segítségével rögzítik mindazt, ami szombaton reggel, az állami lobogó felvonásakor a Kossuth Lajos téren történik. Az államtitkár szerint ennek segítségével pontosan azonosíthatóak lesznek azok, akik az ünnepi rendezvény megzavarásával próbálkoznak.

Rogán Antal, az V. kerület polgármestere sajtóértekezleten mondta el, hogy a kerületben 22 térfigyelő kamerával figyeli majd a rendőrség az utcákat. A rendszer akár éjjel is értékelhető képet ad.

Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnökének kabinetfőnöke szintén sajtóértekezleten tudatta, hogy a párt szombatra szervezett nagygyűlésének idején a Fidesz önkéntesei 40 ponton időkódos videokamerával készítenek majd felvételeket, így ha bármi olyan jelenség lenne, amely veszélyezteti a békés ünneplést, akkor a biztonsági munkatársak vagy ha kell, a rendőrség megteheti a szükséges lépéseket.