eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rendőrök, demonstrálók és Demszky - képek a fővárosi megemlékezésről

Nem kell új rendszerváltás, nincs szükség "a Szent Korona-alkotmányra", aki ilyeneket mond, az a szabadság ellensége - jelentette ki a főpolgármester a Fővárosi Önkormányzat ünnepségén, a Petőfi-szobornál. Demszky Gábor szavait többször pfujolás és fütty követte, és tojásokat is dobtak felé.

A főpolgármester kijelentette: nem kell új rendszerváltás, hiszen ma Magyarországon a szabadság rendszere uralkodik. Ez a rendszer ugyan nem tökéletes, sokszor igazságtalan és fejlesztésre szorul, de legalább élni lehet a szabadságjogokkal, a többségnek tetsző kormányt és önkormányzatokat lehet választani - fogalmazott.

Hozzátette: aki ma az ősi magyar törvényekre, vagy az Aranybullára hivatkozik, az tűzhet magára akár "levesestányérnyi hatalmas kokárdát", mégsem értett meg semmit abból, amit 1848 tanított, aki a 1848-as nemzeti lobogót árpádsávos zászlóra cseréli, "az semmit sem tud a mi történelmünkről".

Hívhatja magát bárki Kossuth térinek, de ettől még semmi köze nincs Kossuth Lajos örökségéhez, szervezhet Magyar Gárdát, attól még a magyar szabadság ellensége marad - folytatta a szabad demokrata politikus, aki szerint 1848-ban is voltak, akik kereplővel, tojással vagy petárdával érveltek, ők voltak, akik az első szabad választások során kifütyülték Petőfi Sándort.

"Széchenyi javaslatára vezettek be hídpénzt"

Demszky Gábor arra emlékeztetett, hogy a Lánchídon Széchenyi javaslatára vezettek be hídpénzt, mások viszont az ingyenesen használható hajóhídhoz ragaszkodtak, Kossuth Lajos pedig a Parlamentben az arányos közteherviselés mellett érvelt a konzervatívokkal szemben.

A liberális politikus a Fideszre és a népszavazásra utalva vont párhozamot az akkor történtek és a mai politikai helyzet között, amikor azt mondta: ma is vannak konzervatívok, akik szerint magyarok önbecsülésének győzelmét jelenti, hogy továbbra is minden terhet négymillió adó- és járulékfizetőre hárítunk rá.

Szerinte ma is vannak politikusok, akik az ingyenes, de használhatatlan hajóhidat ajánlják nekünk, a hídpénz és a Lánchíd helyett, vagy azt mondják, hogy hídpénz nélkül is lehet Lánchidakat építeni, mondjuk lottóbevételekből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×