eur:
393.65
usd:
368.22
bux:
66311.17
2024. április 24. szerda György

Molotov koktélokkal felszerelt rendbontók Budapesten

Több száz, arcát sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő rendbontó indult szombaton este a Blaha Lujza térről a Petőfi híd irányába, sokan Molotov-koktélokat cipelnek hátizsákjukban - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.

A Blaha Lujza téren radikális szervezetek tartottak rendezvényt. Toroczkai László, illetve Budaházy György felszólalását követően előbb felgyújtottak egy közlekedési táblára akasztott Gyurcsány-bábut, majd ezt követően megindultak a Márkus Emilia utcán.

A József körútra érve a menet a Petőfi híd irányába fordult. A Baross utca mögött, a Corvin mozi magasságában jelentős rendőri erők sorakoztak fel.

A Baross utcához érve egy rendőrautó ablakát betörték a rendbontók, akik petárdákat robbantanak és könnygázt fújnak a levegőbe.

Az Index tudósítása szerint a csoport agresszívan viselkedik; megvertek egy fotóst és tudósítójukat megrugdosták. A menet a Krúdy Gyula utca és a József körút sarkán megállt, miután a rendőrök nagy számban megjelentek.

A távirati iroda tájékoztatása szerint tömeggel tart Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás is. Mindkét jogász azzal vált ismertté, hogy a korábbi budapesti tüntetések idején bevitt személyek védelmében léptek fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×