Sikkasztással gyanúsítanak egy tatabányai fideszes politikust

InfoRádió / MTI
2008. március 14. 07:41
Sikkasztással gyanúsítja az ügyészség Bereznai Csabát, a tatabányai közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetőjét. A gyanú szerint a politikus a civil szervezetek programjaihoz kapott pályázati támogatásokat részben feltehetően a saját, illetve a helyi Fidesz céljaira költötte. A Népszabadság beszámolója szerint két, folytatólagosan, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztással gyanúsította meg a nyomozó hatóság Bereznai Csabát.

Befejezte a nyomozást és vádemelési javaslattal továbbította a dokumentumokat a Tatabányai Városi Ügyészségnek a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság Bereznai Csaba, a Majki Népfőiskolai Társaság egykori elnöke, a tatabányai közgyűlés Fidesz-frakciója vezetőjének ügyében - közölte a Népszabadság.

A Népszava szerint az ügyben korábban folytatott nyomozás alapján felmerült, hogy több, Bereznaihoz köthető szervezetet is érinthetnek visszaélések - nem tudnak elszámolni egyesületi, alapítványi pénzekkel.

Az MSZP tatabányai szervezete közleményében azt írta: bíznak abban, hogy az ügy tisztázásáig a Fidesz Bereznai Csaba minden politikai megbízatását felfüggeszti.

Bereznai Csaba jogi lépéseket tesz az őt ért rágalmak miatt - közölte a Fidesz helyi szervezete a sikkasztással gyanúsított politikus ügye kapcsán. Mint írták, Bereznai Csaba, a Majki Népfőiskola Társaság korábbi vezetője a szocialisták által kifogásolt esetben is a szervezet tagjainak döntése szerint járt el.

A Schmidt Csaba, Tatabánya alpolgármestere által jegyzett közlés szerint a szocialisták "a Szociális Népszavazáson elszenvedett elsöprő vereség és a sorozatosan büntetőügyekbe keveredő szocialista politikusok miatt a pártban uralkodó pánikot és káoszt úgy akarják csillapítani, hogy szánalmas módon próbálják meg lejáratni helyi ellenfeleiket".