Megkezdődtek az ünnepi előkészületek a Kossuth téren

InfoRádió / MTI
2008. március 14. 17:36
A Parlament főbejárata előtti volt parkoló területén pénteken délután már megkezdték a sajtóemelvények felállítását; szombat reggel az állami lobogó felvonásával itt veszi kezdetét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulójának ünnepe.

A Kossuth téren a rendőrség hozzálátott a március 9-én hajnalra, a népszavazás napjára hozott biztonsági intézkedés kapcsán felállított kordonok megerősítéséhez, összecsavarozásához.

A kordonok a Rákóczi- és a Kossuth Lajos-szobor környékén a füves területen a rakpartig, illetve a 2-es villamos vonaláig lettek felállítva.

Az MTI úgy tudja, hogy a nemzeti ünnepre a terület zárását Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya kiszélesítteti, s így az ünnepségre érkezők majd detektoros kapukon, ruházat- és csomagátvizsgálást követően léphetnek az erre kijelölt területre, ahol figyelemmel kísérhetik az állami ünnepséget.

A Kossuth tér már körbezárt részén a távirati iroda tudósítója szerint jelenleg több rendőrségi teherautó várakozik, melyeket kordonrácsokkal pakoltak meg.