Nem előzhetnek a teherautók két autópálya egyes szakaszain

InfoRádió / MTI
2008. március 13. 13:24
Kísérleti jelleggel előzési korlátozást vezetett be a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az M1-es és az M3-as autópálya bizonyos szakaszain - közölte a szaktárca.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kísérleti jelleggel előzési korlátozást vezet be az M1-es és az M3-as autópálya bizonyos szakaszain - közölte a tárca.

A közlemény szerint a korlátozásnak az a célja, hogy - a megnövekedett áruforgalom mellett - gyorsabbá és biztonságosabbá váljon a főváros megközelítése a személygépkocsin közlekedők számára.

A korlátozás az M1-es autópályán Tatabánya-Óváros csomópont és az M0-ás csomópont között három szakaszon, összesen 33,6 km hosszban, valamint az M3-as autópályán Gödöllő csomópont és a budapesti, Szentmihályi úti csomópont között egy szakaszon, 16,4 km hosszban, a főváros felé vezető irányban érvényes.

A korlátozást jelző táblákat az Állami Autópálya Kezelő Zrt. munkatársai március 14-ig helyezik ki. A "Tehergépkocsival előzni tilos" tábla hatálya alatt az úton a 3.500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival előzni tilos.