eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az SZDSZ budapesti elnöke állítja, nincs válságban a koalíció

A fővárosi koalíció pártjai a költségvetés elfogadásával túl vannak a nehéz időszakon - mondta az InfoRádiónak Szabadai Viktor, az SZDSZ budapesti elnöke, aki szerint nincs válságban a fővárost vezető két frakció kapcsolata.

Az elmúlt időszak legfontosabb feladata volt a költségvetés elfogadása a fővárosi városvezetés számára, ezáltal egy biztos, kiszámítható működést lehet garantálni - mondta az InfoRádiónak Szabadai Viktor. Az SZDSZ budapesti elnöke hangsúlyozta: ezt a feladatot a koalíció pártjai teljesíteni tudták, és sikerült egyezséget kötni.

A liberális politikus cáfolta, hogy válság lenne a koalíciós pártok között. Kiemelte: az egészségügyet érintő kérdések nem kapcsolódnak a költségvetéshez, ez szakmapolitikai ügy, amelyben meg kell találni a legjobb megoldást.

A koalíció túl van a nehéz időszakon, most következhet a munka, és a város érdekei kerülhetnek fókuszba - közölte.

A BKV vezérigazgatójának távozásáról az SZDSZ fővárosi elnöke annyit mondott, hogy Antal Attila az egészségügyi problémák miatt már régóta nem tudta vezetni a közlekedési vállalatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×