Rogán eltiltaná az utcai rendbontókat

Infostart
2008. március 12. 16:01
Eltiltaná az utcai rendezvényekről a rongálókat és a rendbontókat Rogán Antal belvárosi polgármester. A fideszes Rogán Antal ennek érdekében kezdeményezi a Büntető-törvénykönyv módosítását.

Budapest belvárosának polgármestere kezdeményezte a Büntető-törvénykönyv módosítását, hogy eltilthassák az utcai rendezvényekről a rendbontókat.

Rogán Antal az InfoRádióban elmondta: mivel álláspontja szerint a jogszabály már nem védi meg a rendezvényeken résztvevő békés polgárokat a rendbontóktól, módosító indítványában új mellékbüntetésként szerepelne a rendezvénytől való eltiltás.

Az intézkedés minden rendezvényre vonatkozna, tehát például egy koncerten sem vehetne részt a rendbontásért elmarasztalt abban a városrészben vagy városban, amelyben megtiltották neki, hogy a rendezvényeken részt vegyen.

A fideszes politikus szigorítaná a rongálás büntetési tételét is: a bűncselekményt már három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná a módosító indítvány, de különösen jelentős kár esetén háromtól tíz évig is terjedhet a büntetés időtartama.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást