Stumpf: az antiviktoriánus érzelmeket felülírhatják a tapasztalatok

Infostart
2008. március 11. 06:19
A Századvég Alapítvány elnöke szerint a vasárnapi népszavazás Orbán Viktor Fidesz-elnök pozíciójának további erősödését hozta. Stumpf István politológus erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

Táborokon átnyúló népszavazásról beszélhetünk. Ilyen értelemben a Fidesz és Orbán Viktor kampánystratégiáját is mutatja a választás - mondta Stumpf István.

A politológus úgy vélekedett, hogy a népszavazás mint intézmény rehabilitását nem szabad túlbecsülni, igen körültekintően kell hosszú távra szabályozni ahhoz, hogy megfelelően betöltse szerepét.

Stumpf István megerősítette, hogy a népszavazási szabályokat át kell tekinteni ismét, mert számos ellentmondás van az intézmény körül.

A népszavazás nagyon fontos demokratikus intézmény, de számos dolgot újra kell gondolni vele kapcsolatban - tette hozzá.

Ami a referendum politikai következményeit illeti: a népszavazás megerősítette Orbán Viktor pozícióját, illetve azt bizonyította egyértelműen, hogy az antiviktoriánus, Orbán-ellenes érzelmeket a szociális, hétköznapi tapasztalatok felülírhatják - mondta a Századvég Alapítvány elnöke.

Nem lehet a baloldal szavazóbázisát vég nélkül riogatni azzal, hogy Orbán Viktor visszajön - jelentette ki a politológus.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást