eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Csak annyi időt töltsön Magyarországon, amennyi feltétlenül szükséges"

A Világgazdasági Fórum nem ajánlja a hazánkba érkező üzletembereknek, hogy pihenés céljából, vagy más magánprogram miatt több időt töltsenek Magyarországon, mint amennyit feltétlenül szükséges.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a most nyilvánosságra hozott vélemény nem tesz jót az amúgy is gyengélkedő hazai turizmusnak.

Új stratégiával próbálja tehát emiatt idecsalogatni a turistákat a Magyar Turizmus Zrt. A szervezet kutatatásaiból kiderül, hogy Magyarországnak a külföldiek szemében nincs karakteres turisztikai arculata, sokan még mindig a '80-as, '90-es évek "gulyás, puszta, csikós" beidegződéssel azonosítják hazánkat.

Felszámolják a Bábolnát. Az állami tulajdonos a hétfői közgyűlésen kezdeményezte: jelezzék az alapcég, a Bábolna Zrt. fizetésképtelenségét a cégbíróságnak.

A nagy múltú agrárvállalat maradék értékét - ötezer hektár földet - a felszámoló adhatja el. A Népszabadság forrásai szerint erre a lépésre azért szánta el magát Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., mert nem látta biztosítottnak az eredményes működés feltételeit.

Nagy befektetői csoportok csaphatnak össze a lényegében egyetlen komoly vagyonelemnek tekinthető földterületért - pontosabban a terület 2020-ig szóló haszonbérlet jogáért.

A legnagyobb hazai mezőgazdasági cégek között számon tartott IKR Zrt. korábban jelezte: a magánosítási eljáráson mindenképpen szeretnének indulni. A Bábolna Zrt. ugyanis a vetőmagtermelés szempontjából számukra fontos földterületekkel rendelkezik.

A laphoz eljutott információk szerint Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának cége is érdeklődik a földek iránt.

A Magyar Nemzet szerint a fővárosi Ecseri útnál magasodó, munkásszállóként használt toronyházat, illetve a mögötte található oktatási központját is eladja a Magyar Posta Zrt.

Az állami cég szóvivője azzal magyarázta a döntést, hogy az ingatlanok hamarosan kiüresednek, mivel az oktatás is a Gateway Business Centerben, a posta új, bérelt központjában folytatódik. Az érintett dolgozók albérlet-hozzájárulást kapnak majd.

Tomecskó Tamás szerint a látszat ellenére a társaság nem szabadul meg minden ingatlanától, sőt, a posta rendelkezik a legtöbb saját épülettel. Ismert, a 2002-es kormányváltás óta a társaság kihasználatlanságra, rossz állapotukra hivatkozva megvált a bajai, a dunakeszi, a tassi, a Római-parti, a surányi, két siófoki, a fenyvesi és a tatai üdülőjétől, a szántódi üdülőtáborától, a gyöngyösi kempingjétől és egy mátrakeresztesi üdülőingatlanától.

A társaság végül siófoki gyermeküdülőjét is eladta, noha arról volt szó, hogy a fent említett jóléti intézmények bevételét elsőként a Balaton-parti gyermeküdülő felújítására fordítják.

Az Index.hu azt írja, hogy a francia jobboldal vereséget szenvedett a helyhatósági választások első fordulójában, amiért sokan Nicolas Sarkozy köztársasági elnök rendkívüli népszerűtlenségét okolják, hiszen amúgy a jobboldali kormány megítélése pozitív.

A felmérésekből kiderül, hogy a franciák Sarkozyt elődeitől eltérő stílusa miatt nem tartják méltónak az elnöki tisztség betöltésére, ráadásul a bulvárújságok címlapján tárgyalt magánéletéből is elegük van.

A Világgazdaság azt írja, hogy A hamisítvány kerül többe  jelszóval indította útjára a termékhamisítás elleni nagyszabású uniós kampányt tegnap José Manuel Barroso.

Az Európai Bizottság elnöke egy brüsszeli konferencián arról beszélt, hogy az egyre elterjedtebbnek számító kalóztermékek nem csak a nagy európai márkákat veszélyeztetik, de a fogyasztókat és az európai munkavállalókat is. Egyes becslések szerint 125 ezerrel több munkahely lenne az EU-ban, ha az unión kívüli cégek (főleg a kínaiak) nem árasztanák el a közösséget "koppintott" termékekkel.

A Napi Gazdaságból megtudhatják, hogy a világgazdasági lassulás máris nyomot hagyott a kínai külkereskedelmi mérlegen: a többlet februárban az egy évvel korábbi 23,7 milliárdról 8,56 milliárd dollárra esett, emellett tovább erősödött az infláció.

A termelői árak emelkedésének év/éves üteme a januári 6,1-ről 6,6 százalékra gyorsult, ami egyértelműen az árnyomás erősödésére utal. A fogyasztói árindex a kínai jegybank előrejelzése szerint a 11 éves csúcsot jelentő januári 7,1-ről februárban 8,3 százalékra gyorsult.

A penzcentrum.hu szerint a kereskedelmi bankok között fokozódik a verseny, a hitelpiacon egyre kiforrottabb ügyfélminősítéssel egyre enyhébb feltételrendszerekkel találkozunk.

Egy évtizednek sem kellett eltelni és a dupla ingatlanfedezettől, a két kezes bevonásától és a kétszámjegyű kamatoktól eljutottunk az önerő, a kezes és az induló költségek nélküli konstrukciókig. A lakásvásárlás életünk egyik legnagyobb döntése, ami az esetek többségében hitelfelvétellel jár együtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×