Tölgyessy: Gyurcsány alkalmatlan a reformok folytatására

Infostart
2008. március 10. 17:38
Nyilvánvaló, hogy a szocialistáknak lépniük kell a népszavazás után, de a reformok folytatására Gyurcsány Ferenc alkalmatlan személy, mondta Tölgyessy Péter politikai elemző a Kossuth Rádiónak adott interjújában. Hozzátette, nem tartja valószínűnek, hogy előrehozott választások lesznek, de a szocialistáknak mindenképpen célszerű lenne a 2010-es választások előtt új miniszterelnököt állítani.

Tölgyessy Péter politikai elemző a Kossuth Rádiónak adott interjújában azt mondta, bár egyértelmű eredmény született a népszavazáson, a bombasztikus jelzőket mellőzné.

Emlékeztetett arra a törvényre, amely 1997-ig a népszavazásokat akkortól tartotta érvényesnek, ha a választásra jogosultak fele részt vett a referendumon és érvényesen szavazott. Hozzátette, ezt a küszöböt most épphogy sikerült teljesíteni.

Tölgyessy Péter szerint kimondható, hogy úgy reformálni, ahogy Gyurcsány Ferenc próbált, nem lehet, nem szabad, és az a reformmódszer, amit ő próbált megvalósítani, nagyon megbukott. Tölgyessy Péter szerint a reformhoz új emberek kellenek.

A politikai elemző hozzátette a magyar gazdaság stagfláció állapotában van, minden magyar látja, hogy a környező országok hogyan száguldanak el mellettünk. Tölgyessy Péter szerint nyilvánvaló, hogy valamit tenni kellene, viszont az kizárt, hogy erre alkalmas legyen Gyurcsány Ferenc.

Azt mondta, már most is látszik, hogy a miniszterelnök pótcselekvésként sorra hozza az osztogató döntéseket. Hozzátette, ezekkel persze nem feledtethető a népszavazási kudarc, mert az ellenzék ennek érdekében mindent el fog követni.

Az elemző azt mondta, változatlanul nem hisz abban, hogy előrehozott választások lesznek, de véleménye szerint a szocialisták óriásit kockáztatnak, ha nem változtatnak semmin sem.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást