Horn Gábor már nagyon sajnálja

InfoRádió / MTI
2008. március 10. 11:57
Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke trágár szavakkal kommentálta vasárnap este az SZDSZ választási központjában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a népszavazást értékelő beszédét. A nem nyilvánosságnak szánt mondatokat a HírTv rögzítette, Horn Gábor közleményben követett meg mindenkit, akit vasárnap este megbántott.

Kóka János, az SZDSZ elnöke és Horn Gábor kampányfőnök az SZDSZ kampánysátrában nézte Gyurcsány Ferenc kormányfő a népszavazást értékelő beszédét. A miniszterelnök egyebek között azt mondta: az emberek nem akarták a 300 forintos vizitdíjat, ezért voksoltak ellene."Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a p...csába! Valljuk be!" - kommentálta Horn Gábor az elhangzottakat. S bár megjegyzéseit nem a nyilvánosságnak szánta, de azt a HírTV rögzítette.

Horn Gábor bár nem durva szavakkal, de nyilvánosan is hasonlóan értékelte a három igenes népszavazást. Azt mondta az InfoRádiónak, hogy a "referendumon talán egy kicsit a kormányról is szavaztak az emberek". "Véleményt mondtak arról, hogy akarják-e és hogyan, hogy továbbmenjenek a folyamatok. Az SZDSZ ki fog tartani a reformok mellett" - tette hozzá.

Durva szavaiért hétfőn bocsánatot kért a politikus, közleményében úgy fogalmazott: "A Fidesz a kampány során végig azt próbálta elhitetni, hogy a népszavazás nem csak három szakkérdésről, hanem a kormányról szól. Nincs kétségem afelől, hogy ezt sokan el is hitték nekik. E véleményemet fogalmaztam meg tegnap egy beszélgetés során igencsak szabados módon, amit az egyik televízió kamerája rögzített".

"Választási éjszakákon mindig szabadabban nyilatkozik az ember - főleg ha azt gondolja, nem a kameráknak beszél. Mindez néha akaratlanul is sértő lehet. Én ezúton kérek elnézést, mindenkitől, akit tegnapi mondataimmal megbántottam" - közölte.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Horn Gábor sajnálja
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást