Ágh: A politikai élet egyik legcsúnyább abszurditása

Infostart
2008. március 10. 08:09
Ágh Attila politológus szerint a Fidesz jelentős kormánypárti erőket mozgósított az igen szavazatok mellett, az azonban nem egyértelmű, hogy ez egy új többséget is jelent-e. Az egyetemi tanár hozzátette, a referendum nem gyengítette Gyurcsány Ferenc pozícióit az MSZP-n belül.

A papírforma mögött nagy elmozdulás, hogy sikerült a kormánypárti tábor jelentős részét is az igen szavazatokra átvinni a népszavazáson - mondta az InfoRádiónak Ágh Attila politológus.

Az egyetemi tanár szerint ugyanakkor kérdés, hogy ez valóban jelent-e pártpolitikailag új többséget is, vagy csak a népszavazáskor sikerült elérni a szavazatok átvándorlását.

Az Alkotmányíróság döntötte el lényegében ezt a népszavazást - emelte ki Ágh Attila.

Kifejtette: jogilag nem, de politikailag arról fognak szólni a következő hetek, hogy egy állítólag nem a költségvetésről szóló népszavazás következményeit követeli a Fidesz, mint költségvetési átalakítást. Ez a politikai élet legcsúnyább abszurditásai közé tartozik - tette hozzá a politológus.

A referendum eredménye érdemben nem gyengítette Gyurcsány Ferenc támogatottságát az MSZP-n és a szocialista táboron belül - vélekedett az egyetemi tanár

Ágh Attila kiemelte: a kormánypártoknak másfél év múlva kell szembenézni azzal, hogy bejönnek-e a reformok eredményei.

A népszavazás ezt az eredményt csak színezi, de érdemi változást nem okoz - tette hozzá.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást