Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Horn Gábor: A reformok mennek tovább, de a három kérdésben visszalépünk

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
\"Ha úgy döntött az Isten adta nép\", hogy ne legyen vizitdíj, kórházi napidíj és tandíj, akkor nem lesz - mondta az InfoRádióban a szabad demokraták kampányfőnöke. Horn Gábor ugyanakkor hangsúlyozta: a három kérdésben ugyan visszalép a kormány, a reformok fojtatódnak.

Horn Gábor számított a magas részvételi arányra, de úgy látja: a nemek is szép számmal gyűltek, így sokakat sikerült meggyőzni arról, hogy az öngondoskodás, a felelősségvállalás fontos dolog.

"Talán egy kicsit a kormányról is szavaztak az emberek egy nehéz időszakban, arról, hogy hogyan menjenek tovább a folyamatok" - jelentette ki a politikus.

Hozzátette: a kieső bevételeket a költségvetés nem tudja pótolni, de nem is kell, hiszen az Alkotmánybíróság úgy bocsáthatta útjára a népszavazási kérdéseket, hogy azok nem érintik a büdzsét.

Kijelentette: a tandíjból befolyó bevételek több mint 50 százalékát szociális ösztöndíjra fordították volna az intézmények, így erre nem lesz forrásuk. Emellett nem fognak fejlődni a kórházak és a háziorvosi rendelők sem, ha kiesnek a bevételek.

Tudomásul kell venni az emberek döntését, "mert itt kezdődik a demokrácia" - jelentette ki Horn Gábor, hozzátéve, hogy a kieső bevételek kompenzációja fel sem merülhet, mert a választók döntésének következménye van.

Kijelentette: az ország több mint 40 százaléka nem akar korszerű Magyarországot. Az SZDSZ kampányfőnöke azt mondta: abból a szempontból pozitív a részvétel, hogy a választásra jogosultak el tudják mondani a véleményüket, azt viszont csalódásnak nevezte, hogy három igazi nagy reformkérdés kapcsán elhitték: van visszaút. Hozzátette, szerinte nincs.