eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk

Horn Gábor: A reformok mennek tovább, de a három kérdésben visszalépünk

"Ha úgy döntött az Isten adta nép", hogy ne legyen vizitdíj, kórházi napidíj és tandíj, akkor nem lesz - mondta az InfoRádióban a szabad demokraták kampányfőnöke. Horn Gábor ugyanakkor hangsúlyozta: a három kérdésben ugyan visszalép a kormány, a reformok fojtatódnak.

Horn Gábor számított a magas részvételi arányra, de úgy látja: a nemek is szép számmal gyűltek, így sokakat sikerült meggyőzni arról, hogy az öngondoskodás, a felelősségvállalás fontos dolog.

"Talán egy kicsit a kormányról is szavaztak az emberek egy nehéz időszakban, arról, hogy hogyan menjenek tovább a folyamatok" - jelentette ki a politikus.

Hozzátette: a kieső bevételeket a költségvetés nem tudja pótolni, de nem is kell, hiszen az Alkotmánybíróság úgy bocsáthatta útjára a népszavazási kérdéseket, hogy azok nem érintik a büdzsét.

Kijelentette: a tandíjból befolyó bevételek több mint 50 százalékát szociális ösztöndíjra fordították volna az intézmények, így erre nem lesz forrásuk. Emellett nem fognak fejlődni a kórházak és a háziorvosi rendelők sem, ha kiesnek a bevételek.

Tudomásul kell venni az emberek döntését, "mert itt kezdődik a demokrácia" - jelentette ki Horn Gábor, hozzátéve, hogy a kieső bevételek kompenzációja fel sem merülhet, mert a választók döntésének következménye van.

Kijelentette: az ország több mint 40 százaléka nem akar korszerű Magyarországot. Az SZDSZ kampányfőnöke azt mondta: abból a szempontból pozitív a részvétel, hogy a választásra jogosultak el tudják mondani a véleményüket, azt viszont csalódásnak nevezte, hogy három igazi nagy reformkérdés kapcsán elhitték: van visszaút. Hozzátette, szerinte nincs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×