Felmentését kérte a BKV-vezér

Infostart
2008. március 9. 18:39
Lemondott a BKV Zrt. vezérigazgatója, Antal Attila - a cég első embere erről vasárnap este tájékoztatta közleményében a Független Hírügynökséget. Döntését megromlott egészségi állapotával, illetve a személye elleni támadásokkal indokolja. Antal Attila az elmúlt év eleje óta irányította a BKV-t.

Egészségi állapotára hivatkozva felmentését kérte Antal Attila, a BKV Zrt. vezérigazgatója vasárnap. "Nem mindenkinek érdeke egy működő BKV Zrt. Az általam irányított cég átvilágítása és pénzügyi konszolidációs programja rengeteg érdeket sértett. Mondhatnám úgy is sok ember lábára rá léptem. Tévedtem, a teljes tulajdonosi kör szemléletváltása nélkül egy ember nem érhet el döntő változásokat, még közérdekből sem" - fogalmaz az MTI-hez eljuttatott közleményében a vezérigazgató.

Antal Attila hozzáfűzte azt is: "a támadásoknak köszönhetően megromlott az egészségem, (...) Úgy érzem belefáradtam. (...) Mondhatnám azt is, akik, és amit akartak elérték, félreállok. A családom kérésének eleget téve egészségügyi állapotom miatt, a mai napon kértem a BKV ZRt. arra jogosult Igazgató Tanácsának elnökétől a felmentésemet" - áll a vezérigazgató közleményében.

A BKV Zrt. meghiúsult használtbusz-beszerzése kapcsán korábban meghozott felügyelőbizottsági (fb) határozatokat, és a vizsgálati jelentést várhatóan a napokban tárgyalja a gazdasági bizottság, és mint az fb elnöke korábban nyilatkozott: levonhatják a tulajdonos képviselői a szükséges konzekvenciákat.