eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Rudi Zoltán úgy ment, hogy maradt

A március elsején még tévéelnökként általa létrehozott Stratégiatervezési és Kommunikációs Igazgatóságot irányítja a jövőben Rudi Zoltán. A 2004-től egészen keddig a Magyar Televízió elnökeként dolgozó szakembert a hétfőn alelnöknek általa kinevezett Medveczky Balázs kérte fel a posztra.

Továbbra is a Magyar Televízióban dolgozik Rudi Zoltán, a köztévé kedden távozott elnöke, aki a jövőben az általa március elsején létrehozott Stratégiatervezési és Kommunikációs Igazgatóságot irányítja.

A posztra a hétfőn alelnöknek általa kinevezett Medveczky Balázs kérte fel. "Az alelnök szerint az MTV alapvető érdeke, hogy Rudi Zoltán a közszolgálati televíziózásban szerzett 20 éves tudását és gyakorlatát, felsővezetői, köztük 4 éves elnöki tapasztalatát, és az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségében betöltött igazgatósági tagságát hasznosítsa a Magyar Televízió érdekében" - áll az MTV közleményében.

Rudi Zoltán egyébként elnökké választása előtt a közszolgálati televízió hírigazgatójaként dolgozott.

A stratégiatervezési és kommunikációs igazgatóság az MTV szervezeti és működési szabályzatának módosításáról szóló elnöki döntéssel, március 1-én jött létre; alapfeladata, hogy kidolgozza a közszolgálati médiavállalat fejlesztési terveit, továbbá az összehangolt intézményi és üzleti kommunikációs stratégiát.

Ugyancsak az új igazgatóság tevékenységi körébe tartozik az MTV nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése, köztük az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) júliusi budapesti közgyűlésének megszervezése

Az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének kedd esti ülése után számolt be az MTI arról, hogy új poszt jött létre a köztévében; testületi tagok akkor még csak eshetőségként vetették fel, hogy az egyetlen alelnök a tisztéből épp távozó addigi felettesét ülteti a pozícióba.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×