Rakétavetőt, golyószórót, kézigrántokat foglaltak le egy sárvári férfinál

Infostart
2008. március 4. 15:41
Több éles lőfegyvert, valóságos fegyverarzenált foglalt le a rendőrség egy 37 éves fogtechnikus végzettségű fiatalembertől Sárváron. A helyi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: a férfi mániákus fegyvergyűjtő.

Kommandósok fogták el azt a sárvári férfit, akinek a lakásán valóságos fegyverarzenált foglaltak le még február utolsó napjaiban.

A Sárvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: "a fiatalember egész napját ellenőriztük, hogy kiderüljön, elfogásakor számíthatunk-e arra, hogy fegyver lesz nála. Éjfél előtt pár perccel fogtuk el a lakása előtt, majd gyanúsítottként hallgattuk ki".

"Elismerte, hogy a lakásában valóban tart éles lőfegyvereket, illetve az azokhoz tartozó lőszereket" - mondta Kovács Csaba, aki hozzátette: több mint negyven fegyvert foglaltak le.

A fiatalembernél egy gyakorló rakétavetőt, egy géppisztolyt, egy gépkarabélyt, egy golyószórót, három pisztolyt, 120 lőszert és egy tucat kézigránátot foglaltak le.

A fiatalember beismerő vallomásában azt nem árulta el, hogy honnan szerezte a fegyvereket, illetve hogy értékesített-e belőlük.

"Ez egy nagyon komoly értéket képviselő, régi fegyvereket is tartalmazó gyűjtemény. Az amerikai polgárháborúból származó, elöltöltős lőfegyvert is találtunk nála" - mondta a Sárvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást