Orbán: "A nyugdíjasok készülődnek"

InfoRádió / MTI
2008. március 4. 12:30
A Fidesz elnöke szerint a kormány önérzetükben sértette meg a nyugdíjasokat az egészségügyi reformokkal.

A nyugdíjasokat önérzetükben sértették meg. Úgy érzik, hogy az ország vezetése tiszteletlen velük szemben, alábecsüli, nem érti meg a problémáikat, és olyan megoldásokat választ az egészségügy korszerűsítésére, amely teljesen figyelmen kívül hagyja az idős emberek érdekeit - mondta Orbán Viktor, miután nyugdíjasokkal találkozott Kaposváron.

"A nyugdíjasok készülődnek", a népszavazás kérdése most már minden beszélgetésben, találkozón az első helyen szerepel, minden más ügyet megelőzve - jelentette ki a fideszes politikus.

A nyugdíjasoknak nincs kétségük afelől, hogy ha a nyugdíjastársadalom meg a fiatalok nem törlik el a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, akkor a kormány felhatalmazva érzi majd magát arra, hogy felemelje - mondta.

A pártelnök úgy vélekedett: ennek elkerülésére az egyetlen megoldás az, hogy "magát a vizitdíj intézményét kell hatályon kívül helyezni."

A Fidesz elnöke elmondta: arra kérte a nyugdíjasokat, hogy utasítsák vissza "azt a fajta rosszízű játékot, hogy a népakaratot előre kiforgatják", vagyis azt a magyarázatot, hogy a nemeket és az otthonmaradókat össze kell adni, "és akkor kijön, hogy mennyien mondtak nemet a népszavazási kezdeményezésre".