Szonda Ipsos: Horváth Ágnes a legnépszerűtlenebb

Infostart
2008. március 3. 14:56
Továbbra is Sólyom László a legnépszerűbb politikus - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A népszerűségi lista élmezőnyében ott van Dávid Ibolya, Szili Katalin és Orbán Viktor is. A legnépszerűtlenebb politikus Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.

Horváth Ágnes a legkevésbé népszerű politikus Magyarországon - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A lista végén csak kormánypárti politikusok állnak: a második legnépszerűtlenebb Kóka János, a harmadik pedig Szilvásy György. A negyedik legnépszerűtlenebb Gyurcsány Ferenc, az ötödik pedig Hiller István.

A népszerűségi lista élén a köztársasági elnök, Sólyom László áll, a második helyen Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerepel, a harmadikon pedig Szili Katalin szocialista házelnök. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a negyedik legnépszerűbb politikus.

Závecz Tibor véleménykutatási igazgató az InfoRádióban elmondta: az SZDSZ hívei körében jelenleg a legnépszerűbb politikus Göncz Kinga külügyminiszter, korábban Kuncze Gábor korábbi pártelnök volt.
A többi párt támogatóinak preferenciája azonban nem változott, a fideszesek körében továbbra is Orbán Viktor, a szocialisták számára Gyurcsány Ferenc, az MDF-esek körében pedig Dávid Ibolya a legkedveltebb politikus.

A kutatásból kiderült az is: a diplomások körében Göncz Kinga és Sólyom László a legnépszerűbb, az idősek Szili Katalint és Dávid Ibolyát kedvelik, a fiatalok pedig Fodor Gábort.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást