Horváth Ágnes és a "kínos félreértés": "A széfprogram nem bukott meg"

Infostart
2008. március 3. 16:23
Az egészségügyi miniszter szerint félreértés, hogy az MSZP közbenjárására mégsem lesz kötelező a kórházi széfek beszerzése. Horváth Ágnes hansgúlyozta: azok beszerzése továbbra is kötelező, bár a kormány annak elmulasztását nem szankcionálja.

Cáfolta az egészségügyi miniszter a parlament Egészségügyi Bizottsága MSZP-s alelnökének kijelentését. A szocialista Schvarz Tibor korábban azt mondta: nem büntetik meg azokat a kórházakat, amelyek nem szereznek be minden ágy mellé széfet, mert az MSZP megegyezett az Egészségügyi Minisztériummal az erről szóló rendelet módosításáról

Horváth Ágnes szakminiszter a koalíciós politikus bejelentésére reagálva közölte: a széfek beszerzése továbbra is kötelező, minimumfeltétel a kórházak működése szempontjából.

A tárcavezető hangsúlyozta: arról van szó, hogy pontosítják a jogszabályt, azaz szükség esetén a betegek egy része egy központi széfbe is beteheti értékeit.

Horváth Ágnes elismerte: a rendelkezést be nem tartó intézményekkel szemben nem alkalmaznak szankciót, ugyanakkor azt nem tudta megmondani, hogy mitől minimumfeltétel a rendelkezés.

"A széfprogram nem bukott meg" - hangsúlyozta az egészségügyi miniszter, aki szerint csupán adminisztratív pontosításról van szó és jókora, kínos félreértés történt a koalíciós politikusok között.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást