Újabb késések a vasúti közlekedésben

Infostart
2008. március 2. 20:20
Ismét késésekre kell számítani a vasúti közlekedésben, miután az erősödő szél újabb felsővezetékeket szakított le.

A MÁV szóvivője közleményben jelezte: a meghibásodások miatt autóbuszok viszik az utasokat a Hegyeshalom - Szombathely vonalon Mosonszolnoknál illetve a Budapest - Kelebia vonalon Soroksár és Dunaharaszti között.

Sigulinszki Tibor hangsúlyozta: több helyen ideiglenesen 40 illetve 60 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be.

késésekkel kell számolni a Budapest-Hegyeshalom-Rajka vonalon Győr és Rajka között, a Budapest-Vác vonalon Dunakeszi és Verőce között, a Budapest-Kelebia vonalon Budapest-Ferencváros és Kiskunlacháza-Kiskőrös között, a Budapest-Pécs vonalon Budafok-Háros és Pusztaszabolcs között.

A viharkárok elhárítása országszerte tart. A tűzoltókhoz folyamatosan érkeznek a bejelentések, miután a széllökések sebessége helyenként még ma is elérte az óránkénti 90-100 kilométert.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője korábban az InfoRádióban elmondta: tegnap több mint 2200 riasztást kaptak a viharos erejű szél miatt.

Dobson Tibor közölte: a legtöbb hívás Budapestről, valamint Pest és Békés megyéből érkezett. Hozzátette: a szél legtöbbször fákat döntött ki és mintegy 4-500 házban keletkeztek károk.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban arról számolt be, hogy 10-en sérültek meg könnyebben a lehulló cserépdarabok, faágak miatt.