eur:
394.31
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Megrongálták Wass Albert szobrát

Vörös festékkel öntötték le Wass Albert erdélyi író mellszobrát az V. kerületi Hazatérés templomának bejáratánál - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Sass Oszkár elmondta, hogy szombaton este a Szabadsági téren lévő templomnál ismeretlen tettes vörös festéket locsolt a mellszoborra, az azt védő üvegbúra, a szobor alapzata, valamint a gránit járólap is festékes lett.

Az V. kerület rendőrkapitányság rongálás vétsége miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Wass Albert mellszobrát Kossuth Lajos, Horthy Miklós és Szabó Dezső mellszobrával együtt tavaly október 23-án avatták fel a Hazatérés temploma bejáratánál.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×