eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66687.09
2024. április 25. csütörtök Márk

Orbán: "A baloldal jövője a tét"

Orbán Viktor nem számol azzal, hogy a március 9-i népszavazás sikertelen lesz; a Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában a részvételről szólva azt mondta, a baloldal jövője a tét.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője a kormányt bírálva úgy fogalmazott: "egy gyűlöletkampányt bármilyen gyülevész társaság végig tud csinálni".

Orbán Viktor azt hangoztatta: a kormányzás arról szól, hogy munkához kell juttatni a munkanélkülieket, sikerre kell segíteni a kis- és közepes vállalkozásokat, és képzettebbé tenni az új nemzedékeket.

A Fidesz elnöke szerint, ha elsöprő lesz a részvétel a népszavazáson, akkor az "elsöprő következményekkel" is jár majd. Annak a véleményének adott hangot, hogy "a baloldal jövője a tét".

A baloldal cserbenhagyta azokat, akiket addig képviselt, és "dogmatikus irányba fordult" - közölte a politikus.

Orbán Viktor azt mondta: "Ez az újbaloldali öndefiníciós kísérlet, amely végigsöpört az Egyesült Államokon, Nagy-Britannián, Németországon, Lengyelországon, a baloldalra nézve mindenhol tragikus következményekkel járt".

Hasonló sors várhat magyar társaikra is - fűzte hozzá.

Orbán Viktor hangsúlyozta: "a milliárdosokat középpontba állító politikával" nem lehet helyettesíteni a nyugdíjasokat, a kisembereket, a leszakadókat segítő politikát.

A Fidesz elnöke szerint a kérdés most az, lesz-e Magyarországon olyan baloldal, amelyik megint az emberek felé fordul, és néppártként viselkedik.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×