Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: \"A baloldal jövője a tét\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor nem számol azzal, hogy a március 9-i népszavazás sikertelen lesz; a Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában a részvételről szólva azt mondta, a baloldal jövője a tét.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője a kormányt bírálva úgy fogalmazott: "egy gyűlöletkampányt bármilyen gyülevész társaság végig tud csinálni".

Orbán Viktor azt hangoztatta: a kormányzás arról szól, hogy munkához kell juttatni a munkanélkülieket, sikerre kell segíteni a kis- és közepes vállalkozásokat, és képzettebbé tenni az új nemzedékeket.

A Fidesz elnöke szerint, ha elsöprő lesz a részvétel a népszavazáson, akkor az "elsöprő következményekkel" is jár majd. Annak a véleményének adott hangot, hogy "a baloldal jövője a tét".

A baloldal cserbenhagyta azokat, akiket addig képviselt, és "dogmatikus irányba fordult" - közölte a politikus.

Orbán Viktor azt mondta: "Ez az újbaloldali öndefiníciós kísérlet, amely végigsöpört az Egyesült Államokon, Nagy-Britannián, Németországon, Lengyelországon, a baloldalra nézve mindenhol tragikus következményekkel járt".

Hasonló sors várhat magyar társaikra is - fűzte hozzá.

Orbán Viktor hangsúlyozta: "a milliárdosokat középpontba állító politikával" nem lehet helyettesíteni a nyugdíjasokat, a kisembereket, a leszakadókat segítő politikát.

A Fidesz elnöke szerint a kérdés most az, lesz-e Magyarországon olyan baloldal, amelyik megint az emberek felé fordul, és néppártként viselkedik.