Gyurcsány: "Március 9-e nem lesz bukás a baloldalnak"

InfoRádió / MTI
2008. március 1. 12:40
Gyurcsány Ferenc szerint a népszavazás nem vesz el semmit a kormánytól és a lényeges ügyeket nem befolyásolja a referendum - a miniszterelnök, az MSZP elnöke erről a szocialisták szombati budapesti nagygyűlésén beszélt.

Március 9-e nem lesz bukása a baloldalnak, de bukása lesz a szabad, demokratikus jobboldal nagyobbik részének - mondta Gyurcsány Ferenc.

Téved, aki azt gondolja, hogy ez a népszavazás elvesz bármit is a kormánytól - jelentette ki a kormányfő a Millenáris parkban tartott szocialista nagygyűlésen.

A miniszterelnök közölte: fogalma sincs róla, hogy meglesz-e a referendumon a 2,1 millió igen szavazat, de úgy vélte, a lényeges dolgokat nem befolyásolja a népszavazás eredményessége.

Az MSZP elnökhelyettese szerint a március 9-ei népszavazás elsősorban az emberek személyes jövőjéről és nem a tandíjról, a vizitdíjról vagy a kórházi napidíjról szól.

Juhász Ferenc, az MSZP kampányának irányítója a párt budapesti nagygyűlésén úgy fogalmazott: aki ellene van a szebb jövőnek, az kárt okoz Magyarországnak.