Büntetik az egyetemek a túl jól tanuló diákokat

Infostart
2008. február 29. 07:14
Egyetemi hallgatók szerint az intézmények akár 120 ezer forintot is kérhetnek tőlük azért, mert az előírtnál több vizsgát teljesítettek. Az egyetemek egy érvényes kormányrendelet értelmében jogszerűen járnak el.

A Népszabadság cikke szerint továbbra sincs hivatalos végeredménye az egészségbiztosítási reform kormánybiztosának személyéről szóló koalíciós egyeztetésnek. Abban már megállapodás született, hogy a kormánybiztos egyebek mellett a biztosítási részvénycsomag kisebbségi részének értékesítését, a hozzá kapcsolódó pályázatkiírást fogja felügyelni. A kormánybiztos személyét illetően még tartanak a hivatalos egyeztetések. A lap információi szerint jelen pillanatban dr. Juhász Istvánné látszik befutónak. Õ néhány hete távozott a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől.

A Magyar Nemzetet több egyetemi hallgató kereste meg azzal, hogy akár 100-120 ezer forintot is kérhetnek tőlük azért, mert több vizsgát teljesítettek, mint amennyi elő volt írva. Ha a fiatalok nem fizetik meg a szorgalmukért kirótt sarcot, nem kapják meg diplomájukat. Az egyetemek jogszerűen járnak el, egy jelenleg érvényes kormányrendelet lehetővé teszi ugyanis, hogy az iskolák pénzt kérjenek a diákoktól azért, ha 10 százalékkal több vizsgát tesznek le sikeresen, mint amennyi a képzés elvégzéséhez elengedhetetlen. A hallgatók panaszkodnak, hogy előre nem tudják, hány tárgyból kell majd sikeresen vizsgázni, ezért biztonsági okokból mindig több tárgyból próbálkoznak, ha ugyanis kevesebb vizsgát teljesítenek az előírtnál, nem folytathatják tanulmányaikat. A hallgatóknak az egyetlen lehetőségük, hogy jól taktikáznak.

Az Index azt írja: a brit védelmi minisztérium hivatalosan is megerősítette azt a kiszivárgott információt, miszerint Harry herceg már december óta a frontvonalban szolgál Afganisztánban. A brit sajtó a kezdetektől tudott a herceg katonai szolgálatáról, azonban megállapodtak a minisztériummal, hogy Harry hazaérkezéséig titokban tartják. A brit vezérkari főnök nyilatkozatban ítélte el a herceg afganisztáni jelenlétéről szóló információ kiszivárogtatását. Ezt egyébként egy amerikai és egy német honlap tette meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást