Horn Gábor: Orbán Viktor tudatosan hazudik

Infostart
2008. február 26. 15:58
A népszavazási pártkampány eddigi tapasztalatait összegezte sajtótájékoztatóján Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke. Az ügyvivő elmondta, hogy miközben próbálják meggyőzni az embereket a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megtartásáról, a kampányeseményeken, addig a Fidesz oldaláról hazugságok és megalapozatlan állítások hangzanak el.

A népszavazási kampányt a Fidesz oldaláról hazugságok és megalapozatlan állítások jellemzik - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője sajtótájékoztatóján.

A kisebbik kormánypárt kampányfőnöke hangsúlyozta: nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor zavarban van, vagy nem bízik a kampány számukra kedvező kimenetelében, ezért tudatosan hazudik, és ezer forintos vizitdíjról beszél. Horn Gábor szerint az ezer forintos vizitdíj pont a térítés céljaival lenne ellentétes.

Horn Gábor elítélte, és egyúttal a legsötétebb rákosizmushoz hasonlította Mikola István kijelentéseit, amelyben a volt egészségügyi miniszter árulóknak minősíti azokat az orvosokat, akik a vizitdíj mellett kampányolnak.

Az ügyvivő bemutatta a televíziókban hétfőtől látható új szabad demokrata kampányfilmeket, amelyekben tájékoztatása szerint konkrét érvekkel kívánják meggyőzni a választókat, hogy nemmel voksoljanak március 9-én. Az egyikben egy felsőoktatási hallgató beszél arról, hogy a tandíj bevezetésével már jogai is vannak az egyetemen, a másik klipben egy idős hölgy szól arról, hogy a kiszámítható vizitdíj jobb, mint a kiszámíthatatlan hálapénz.

Csütörtöktől Budapestre koncentrálódik a népszavazási kampány, itt lesz a záróesemény is jövő héten - tette hozzá Horn Gábor.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást