Megszűnhet az év végi biztosítóváltási mizéria

Infostart
2008. február 25. 15:48
Megszűnhet a biztosítók év végi, gépjármű felelősségbiztosítási kampánya. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége azt javasolja, hogy a biztosítást ne egy naptári évre kössék az autósok, hanem a gépjárművásárlás időpontjától számítva 12 hónapra. A Pénzügyminisztérium nyitott a javaslatra.

A Pénzügyminisztérium nyitott a szakma részéről jövő kezdeményezésre, hogy megszűnjön a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási kampány jelenlegi rendszere - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke.

Papp Lajos elmondta: a tárca államtitkára egyetért abban, hogy még az idén újra kell gondolni a kampány jelenlegi rendszerét.

Jelenleg, ha valaki biztosítót akar váltani, november végéig mondhatja fel a felelősségbiztosítási szerződését, az újat pedig december végéig kell megkötnie.

Ez nagy munkát ró a biztosítókra, ezért a nagy biztosítók és ügynökcégek egy ideje szorgalmazzák, hogy a biztosítás évfordulója ne a naptári év, hanem a megkötés napja legyen. Ez a rendszer működik a casco biztosításoknál.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást