Nem vettek őrizetbe senkit a Molotov-koktélos támadások ügyében

Infostart
2008. február 22. 16:26
A korábbi információkkal ellentétben nem vettek őrizetbe senkit a rendőrök a politikusok elleni Molotov-koktélos támadások ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője.

Keresztes Imre az InfoRádióban kiemelte: több embert meghallgattak, valamint tucatnyi budapesti és vidéki helyszínen házkutatást tartottak, de az ügynek továbbra sincs gyanúsítottja, és nem is vettek őrizetbe senkit.

A főügyész elmondása szerint az elszámoltatás, kihallgatás után minden tanút elengedtek. A hajnali akció során házkutatásokat is tartottak, ezek során több eszközt lefoglaltak, de hogy ezek összefüggésbe hozhatók-e a támadásokkal, azt szakértőknek kell megvizsgálnia - tette hozzá.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője azt hangsúlyozta, hogy további vizsgálatokra és ellenőrzésre van szükség az ügy feltárására, azonban a nyomozásról annak sikeressége miatt nem árult el részleteket.

Február 8-ára virradóra ismeretlenek három településen - Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen - összesen négy szocialista politikus házára dobtak robbanó benzines palackokat. A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény bűntette miatt rendelt el nyomozást.

A főügyészség egyesítette ezeket az ügyeket a Kóka János SZDSZ-elnök és a Hiller István MSZP-alelnök házát ért decemberi támadások miatt indult nyomozásokkal.

Ezzel egy időben a rendőrség Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kérésére kiemelt jelentőségű ügyként kezelte az esetet és 10 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást