"Három igennel sokat spórolhatsz!"

Infostart
2008. február 13. 07:12
Ma délután tartja országértékelő beszédét a Fidesz elnöke. Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben miniszterelnökként tartott országértékelőt, azóta minden évben januárban vagy februárban Budapesten mondja el beszédét.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a Fidesz elnöke minden korosztályhoz szólni kíván mai évértékelő beszédében. Meghatározók lesznek benne a közelgő népszavazás, valamint a szociális válság kérdései.

A lap úgy tudja, hogy a volt miniszterelnök még tegnap este is a szövegen dolgozott, amely számos iránymutatást tartalmaz majd.

A jelenlegi közállapotok helyzetelemzésén túl hangsúlyos része lesz a szövegnek, hogy egy érvényes és eredményes népszavazás után mik a kilátások, és milyen konkrét elvárásokat fogalmaznak meg a hatalommal szemben - olvasható a lapban.

A Fidesz népszavazási kampánya jövő hétfőtől pörög fel teljes fordulatszámra. Orbán Viktor is akkor kezdi meg országjáró körútját.

A Fidesz honlapján már látható a párt egyik kampányfilmje, amely Gyurcsány Ferenc több emlékezetes kijelentését idézi az őszödi beszédből. A videó egyértelmű üzenete, hogy a kormány hazudott, becsapta az embereket.

A kampányfilm szerint azért kell a Fidesz által feltett népszavazási kérdésekre igennel válaszolni, mert az anyagilag megéri az embereknek. A szlogen a következő: "Három igennel sokat spórolhatsz!"