Színlelt szerződést gyanít a BKV-vezér fiának ügyében a hetilap

Infostart
2008. február 10. 12:50
Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséghez fordult a Heti Válasz című lap annak érdekében, hogy kiderüljön: "színlelt szerződés keretében foglalkoztatta-e" az Alfa Busz Kft. a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. vezérigazgatójának fiát.

Antal Attila fiának, Antal Zsoltnak a munkahelye azután lett érdekes, hogy kiderült: annak az Alfa Busz Kft.-nek dolgozott, amely közvetítőként venne részt a BKV busztenderében.

A vezérigazgató a FigyelőNetnek azt mondta, hogy fia nem állt alkalmazásban az Alfa Busz Kft.-nél, mindössze a cég egyik alvállalkozójának dolgozott.

A Heti Válasz portálján megjelent legfrissebb cikk szerint ez az alvállalkozó cég Antal Zsolt családi vállalkozása.

"Információink szerint egyszerűen arról volt szó, hogy Antal Zsolt saját családi cégén keresztül számlázott az Alfa Busznak - ezt a társaságot nevezi a BKV vezérigazgatója alvállalkozásnak" - írta a hetilap.

A BKV vezérigazgatója fiáról azt mondta, hogy döntési pozícióban nem volt, "logisztikai munkatárs, de úgy is mondhatnám, hogy raktáros" volt.

A BKV pénteken számos médiumhoz juttatott el helyreigazítást kérelmet a használt buszok beszerzéséről szóló pályázat kapcsán megjelent írások miatt.