Lendvai: A kormány feladata a konszolidáció

Infostart
2008. február 8. 13:52
Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint, függetlenül a népszavazástól, a konszolidáció lesz a kormány legnagyobb feladata. Lendvai Ildikó az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a kormányátalakítás egy kabinet esetében időről időre felmerül, azonban nincs szándékuk miniszterelnököt cserélni.

A politikus szerint az új intézkedésekben elkövetett "ügyetlenségeket" önkritikusan kell kezelni, és a népszavazás eredményétől függetlenül korrigálni kell azokat.

Arra a kérdésre, hogy várható-e valamilyen változás a kormányban, Lendvai Ildikó konkrétumokat nem mondott, csak azt felelte: egy kormány életében időről időre felmerülő kérdés a személycsere. Ez azonban szavai szerint nem hozható összefüggésbe a népszavazás kimenetelével.

A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök esetleges távozásáról szóló hír kapcsán kijelentette: a szocialistáknak nem áll szándékában elmozdítani a kormányfőt. Folytatni akarják programjukat, ugyanazzal a miniszterelnökkel, aki a változásoknak nemcsak vezetője, hanem szimbóluma is.

Emlékeztetett arra, hogy amikor felröppent a kormányfő távozásáról szóló álhír, akkor a forint megingott, amikor azonban kiderült, hogy mindez csak kacsa, az árfolyam erősödött.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást