Busztender: "logisztikai munkatárs, de úgy is mondhatnám, raktáros"

Infostart
2008. február 8. 18:54
Jogi csata lett a BKV busztenderéből. A közlekedési cég tucatnyi médiumnak juttatott el helyreigazítási kérelmet, és az ügyet kirobbantó Heti Válasz is megtette az első jogi lépést. A hetilap korábban arról írt, hogy a BKV vezérigazgatójának fia annak a cégnek, az Alfa Busz Kft.-nek dolgozott, amely közvetítőként venne részt a pályázatban. Antal Attila a FigyelőNetnek adott interjújában kijelentette: fia nem dolgozott az Alfa Busznál, a cég egyik alvállalkozójánál volt alkalmazásban.

A BKV vezérigazgatója a FigyelőNetnek adott interjújában közölte: fia nem volt alkalmazottja az Alfa Busz Kft.-nek; egy olyan cégnek dolgozott, amelyik alvállalkozója a cégnek.

Fia - aki 2006 végétől 2007 végéig dolgozott a cégnél - nem volt döntési pozícióban, ahogy Antal Attila fogalmazott: "logisztikai munkatárs, de úgy is mondhatnám, hogy raktáros".

A fővárosi közlekedési társaság vezérigazgatója szerint a környezetszennyező, öreg buszok lecserélését csak úgy tudják megoldani, ha 40-50 százalékkal csökkentett árú, használt, nyugat-európai, jó minőségű buszokat szereznek be.

Antal Attila kijelentette: Balogh Zsolt, a BKV műszaki vezérigazgató-helyettese soha nem mondott olyat, hogy az Alfa Busz által felkínált használt Volvót 20-35 millióért érné meg a cégnek megvenni, nem 48 millióért.

"Az idézett vezérigazgató-helyettesünk kifejezetten elmondta a közgyűlésen, hogy ezeknek a buszoknak az elfogadható beszerzési értéke az új ár 30-50 százalékával csökkentett ár. Következetesen félreértik a szavait" - közölte Antal Attila, majd hozzátette: az elvárt felszereltségű buszok 72-85 millió forintba kerülnek a piacon.

A BKV vezérigazgatója úgy véli: ha az eredeti ár 45-55 százalékáért szerezheti be a vállalat a buszokat, akkor az kitűnő üzlet.

Az előzmények

Pénteken tucatnyi helyreigazítást postázott a BKV különböző médiumoknak a napokban kipattant BKV-s busztenderbotránnyal kapcsolatban.

Ennek oka az - mint Regőczi Miklós, a közlekedési társaság vezérigazgató-helyettese elmondta -, hogy Antal Attila, a BKV vezérigazgatójának a fia, az állításokkal szemben nem állt a busztenderben közvetítő cég alkalmazásában.

"A vezérigazgató úr fia soha nem állt az Alfa Busz Kft. alkalmazásában. Aki ilyen hírt terjeszt, azt kénytelenek leszünk beperelni" - jelentette ki a vezérigazgató-helyettes.

Regőczi Miklós a TV2 híradójában cáfolta, hogy a közvetítő cég alkalmazza Antal Zsoltot, és, amikor azt a kérdést tették fel neki, hogy a BKV vezérigazgatójának fia kapott-e pénzt a cégtől, újra elismételte, hogy a férfit a cég nem alkalmazza.

Bódis András, az ügyet kirobbantó újságíró közölte: a következő napokban annak kell kiderülnie, hogy milyen kapcsolatban állt Antal Zsolt a közvetítő céggel.

Nem az a kérdés, hogy alkalmazásban állt-e Antal Zsolt az Alfa Busz Kft.-nél, hanem az, hogy milyen viszonyban volt a céggel: bejelentett munkahelye volt-e, vagy megbízási szerződést kötött-e azzal - mondta az újságíró.

Bódis András hozzáfűzte: a Heti Válasz is megtette az első jogi lépést az ügyben, de azt nem akarta elárulni, hogy pontosan milyet.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást