Pert indítanak az állam ellen a korábban erőszakolással gyanúsított rendőrök

Infostart
2008. február 7. 13:02
Immár tanúként hallgatta ki az ügyészség azt az öt rendőrt, akik miatt a Múzeum körúti állítólagos erőszak miatt indult eljárás. Az ügyben kiderült, hogy a rendőrök nem követtek el bűncselekményt, ezért velük szemben megszüntették az eljárást. A fiatal lány ellen viszont - aki azt állította, hogy öt rendőr igazoltatta, majd kettő megerőszakolta - hamis vád miatt eljárás indult.

A rendőrök várhatóan pert indítanak a magyar állam ellen is - mondta az InfoRádióban Magyar György ügyvéd.

Elmondta: a rendőrökkel szemben bűncselekmény hiányában jogerősen megszűntették a büntetőeljárást, ez pedig lehetőséget ad számukra arra, hogy jogi lépéseket tegyenek.

Felléphetnek a nővel szemben, de a magyar állammal szemben is, hiszen 30 napos fogva tartásuk miatt jelentős joghátrány érte őket - tette hozzá.

Az ügyvéd azt nem árulta el, hogy az öt férfi mekkora összeget követel majd, csak annyit mondott: sok mindent figyelembe kell venniük ennek meghatározásakor, például azt is, hogy megismerik őket az utcán, mutogatnak rájuk.

Az öt rendőrnek márciusban még a katonai bíróság elé kell állnia, mert kötelességszegés szolgálatban vétsége miatt eljárás indult ellenük.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást