A választási bizottságnál tiltakozik a Fidesz

Infostart
2008. február 2. 11:24
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát - közölte a Fidesz frakcióigazgatója.

Répássy Róbert elmondta: a kormány sorozatosan megsérti a referendum alkotmányos alapelveit, mivel beavatkozik a népszavazási kampányba.

A legnagyobb ellenzéki párt frakcióigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a kormány kétmilliárd forint értékben propaganda anyagokat készíttet, amelyek egy része a március 9-i referendum kérdéseivel foglalkozik.

A politikus hozzátette: az Országos Választási Bizottságnak hétfőn juttatják el a beadványt, amelyben konkrét esetekkel támasztják alá álláspontjukat.

A legnagyobb ellenzéki párt alkotmánysértőnek tartja, hogy a visszajelzések szerint sok helyen a kormány Új Magyarország kiadványát a hivatalos népszavazási értesítővel együtt, esetenként egymásba csúsztatva kézbesíti a Magyar Posta.

Kormány: Kínos felvetés

A Kormányszóvivői Iroda közleménye szerint kínos, ha jogvégzett képviselő olyan állásfoglalást kér az Országos Választási Bizottságtól, amelyet az már 2002-ben meghozott.

Daróczi Dávid emlékeztetett: akkor - éppen az Orbán-kormány tevékenysége, a Széchenyi-terv és a Bozsik-program országgyűlési választások előtti kampánya kapcsán - állapította meg a testület, hogy az állami szervek feladatai, köztük a tájékoztatási kötelezettség ellátása, nem minősíthetők kampánycselekménynek.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást