Mi történjen az ORTT-vel?

Infostart
2008. február 1. 14:15
Az Országos Rádió és Televízió Testület mandátumának meghosszabbítását kezdeményezte az audiovizuális médiapolitikáért felelős kormánybiztos. Eszerint a testület március vége helyett december 31-ig működne.

Az audiovizuális médiapolitikáért felelős kormánybiztos javaslata az új médiaszolgáltatási törvény megszületéséig, de legkésőbb 2008. december 31-ig meghosszabbítaná az Országos Rádió és Televízió Testület tagjainak mandátumát.

Sarkady Ildikó az InfoRádiónak elmondta: ez garancia lenne arra, hogy összehangolják a digitális televíziózásról szóló törvény módosítását és a médiaszabályozási reformot.

Az új médiaszolgáltatási törvény minden pontjának a szakmaiságon kell alapulnia - jelentette ki a kormánybiztos.

Sarkady Ildikó hozzátette: az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló uniós irányelv előírja, hogy a hírközlésjogi és a szó szerinti médiafelügyeletet el kell különítenie egymástól, ám a tagországokra bízza, hogy ezt hogyan építik be a jogszabályokba.

Az audiovizuális médiapolitikáért felelős kormánybiztos hozzáfűzte: sürget az idő, hiszen az ORTT testületi tagjainak mandátuma március végén jár le, ahhoz pedig, hogy a jelenlegi rádiózásról és televíziózásról szóló törvény módosítása határidőre megtörténjen, gyorsan kell dönteni a javaslatról.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást