Egyelőre vége a vasutas sztrájknak

Infostart
2008. február 1. 12:00
Déltől felfüggesztette a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, a munkabeszüntetés folytatását a további egyeztetések eredményétől teszi függővé - mondta el az InfoRádiónak a szakszervezet érdekvédelmi alelnöke és budapesti vezető ügyvivője.

A VDSZSZ délben felfüggesztette a hajnali 3 órakor kezdett, eredetileg határozatlan időre meghirdetett munkabeszüntetést - közölte az InfoRádióval a szakszervezet érdekvédelmi alelnöke és budapesti vezető ügyvivője.

Az érdekképviselet a munkabeszüntetés folytatását a MÁV-val szombaton 10 órakor, a társaság személyszállítási üzletágával vasárnap 15 órakor kezdődő egyeztetésektől teszi függővé. A pénteki tárgyalások egyébként eredménytelenek maradtak.

A VDSZSZ budapesti vezető ügyvivője szerint a sztrájkkal a szakszervezet megmutatta erejét, hiszen megbénült a vasúti közlekedés.

Helyreáll a menetrend

A MÁV szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: az elővárosi vonatközlekedés várhatóan délután 3 órára állhat helyre, a távolsági közlekedés szombat üzemkezdetre, a nemzetközi vonatok menetrendje szombat délre normalizálódihat.

Sigulinszky Tibor szólt arról is, hogy a MÁV információs telefonvonalai túlterheltek, de az utasok érdeklődhetnek az ügyfélszolgálati központokban is.

Hanganyag: Ignáth Márk


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az utasok véleménye (Herczeg Zsolt összefoglalója)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Sigulinszky Tibor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást