"A háziorvosoknak szükségük van a vizitdíjbevételre"

Infostart
2008. február 1. 05:28
A Háziorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint nem a vizitdíj, hanem a vizitdíjból származó bevétel hiányozna nagyon a háziorvosoknak. Balogh Sándor az InfoRádiónak elmondta: a praxisok bevételének ötöde származik a vizitdíjból, ez átlagosan havi 150 ezer forint pluszt jelent a háziorvosoknak, úgy, hogy a kártyapénzük nem csökkent. A szervezet elnöke azt kérte az állampolgároktól, hogy a politikai üzenetet "nem meghallva" szavazzanak majd március 9-én a vizitdíjról.

A vizitdíjból befolyó összeg mindenhol meghaladta a háziorvosi praxisok átlagos bevételének 20 százalékát, ez havonta legalább 150 ezer forintnyi pluszt jelentett, de voltak olyan rendelők is, amelyek három-négyszázezer forinttal többől gazdálkodhattak - mondta az InfoRádiónak a Háziorvosok Országos Egyesületének elnöke.

Balogh Sándor hozzátette: a vizitdíj a háziorvosi praxisoknak tiszta bevételt jelent, mivel a kártyapénz tavaly nem csökkent.

A praxisoktól a kormányzat 2006-ban vont el támogatást, az úgynevezett eszköztámogatási díjat, körülbelül 25 ezer forintot - tájékoztatott a Háziorvosok Országos Egyesületének elnöke.

Balogh Sándor kijelentette: a vizitdíjból származó bevételre szükségük van a háziorvosoknak, elesnek azonban a pénztől, ha a népszavazás hatására eltörlik azt.

Az egyesület elnöke éppen ezért azt kéri a szavazóktól: március 9-én annak szem előtt tartásával voksoljanak - a politikai üzenetektől függetlenül -, hogy a vizitdíjjal a választott háziorvosukat támogatják.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást