eur:
393.15
usd:
367.29
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Gyurcsány trükközik: mégis később értékel, mint Orbán

A miniszterelnök nem a tavaszi ülésszak első napján, hanem egy héttel később, február 18-án tart évindító beszédet a parlamentben.

Gyurcsány Ferenc február 18-án a parlamentben beszél először nyilvánosan az új kormányzati politikáról, amelyről az elmúlt hetekben külön-külön egyeztetett az MSZP különböző tagozataival és platformjaival. A tervek szerint közvetlenül az évindító beszéd előtt rendkívüli kormány- és frakcióülést tartanak ezzel összefüggésben.

Az új kormányzati politika lényegéről annyit tudni, hogy tervek helyett konkrétumokkal állnak elő, és előre kiosztott feladatok, illetve határidők mentén halad a kormány.

A gödi oktatási központban tartott szerdai kihelyezett kormányülés után Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte: a miniszterelnök arról is beszél majd parlamenti évindítójában, hogy az elmúlt másfél év politikája megteremtette a lehetőséget az első szakasz lezárásához, az új politikai hangsúlyok megfogalmazásához.

A szóvivő példaként említette a foglalkoztatás bővítését, a gazdasági növekedést, az adórendszer átalakítását, valamint azt, hogy több lehetőséget adjanak a leszakadóknak az oktatásban, a kultúrában és a közművelődésben.

Utóbbi területen a kormány még ebben az évben konkrét intézkedéseket hoz - mondta Daróczi Dávid.

Gyurcsány Ferenc 2005-ban tartott először évindító beszédet a parlamentben.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke február 13-án tartja szokásos országértékelő beszédét, így idén előbb beszél, mint az MSZP elnöke.
Tavaly Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc parlamenti beszéde után néhány nappal tartotta országértékelőjét, akkor a Millenárison.

Szíjjártó Péter, a Fidesz kommunikációs vezetője a kormányfő beszédének időpontváltozásával kapcsolatban azt mondta: "aki egy hazug ember programjaihoz igazítja saját beszédeit, annak elment a józan esze".

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×