Összefog a rendőrökkel a BKV

Infostart
2008. január 30. 14:38
Együttműködési megállapodást kötött a BKV és a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A közlekedési társaság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a rendőrök a jövőben kiemelten figyelnek majd a buszsávot szabálytalanul használó, illetve a villamossíneken parkoló autókra.

Hatékonyabbá teheti a közösségi közlekedést a BKV Zrt. és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködése - mondta az InfoRádiónak a társaság szóvivője.

A fővárosban 84 helyen található - összesen 40 kilométer hosszú - buszsáv, ott a BKV járművei előnyben részesülnek a közlekedésben. A sávokban fennakadást okoznak az autósok, akik szabálytalanul használják azokat - közölte Kiricsi Karola.

A BKV szóvivője hozzátette: ugyancsak probléma, hogy az autósok gyakran szabálytalanul parkolnak a kötött pályás közlekedési eszközök, például a villamosok vagy a trolibuszok vonalán.

A rendőrök a megállapodás értelmében kiemelten figyelnek majd a buszsávot szabálytalanul használó sofőrökre, a rossz helyen parkoló autósok esetében pedig soron kívül intézkednek majd - mondta a szóvivő.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást