Horn: "Aki bedől a szocialista demagógiának, szavazzon igennel"

Infostart
2008. január 30. 06:45
Az SZDSZ kampányfőnöke szerint a népszavazási plakátjukon nem a tiltott önkényuralmi jelképnek számító ötágú csillag van. A kisebb részben eltakart csillag ugyanis nem ötágú.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő az InfoRádióban azt mondta: nem tettek tiltott önkényuralmi jelképet a népszavazási plakátjukra. Csupán jelzés értékűen helyeztek el azon egy jelet, amely emlékeztetheti az embereket a szocialista időkre.

Ezzel azt akarják kifejezni, hogy a Fidesz a vizitdíjról, a kórházi napidíjról valamint a tandíjról tartandó népszavazással az ingyenesség hamis kádári illúzióját kelti.

Bár a törvény nem tesz különbséget az alapján, hogy egy tiltott önkényuralmi jelképet milyen célból használnak - azt mindenképpen tiltja -, Horn Gábor azt mondta: a vörös csillagra emlékeztető jelet a múlt felidézésére és elítélésére szánják, és nem annak méltatására.

Mint mondta, "aki bedől az állami gondoskodásnak, a szocialista demagógiának, a van ingyen ebéd című hazugságnak, az menjen el és szavazzon igennel, aki nem ebben gondolkodik, az szavazzon nemmel. Erről szól ez a jelkép" - mondta Horn Gábor.

Hanganyag: Molnár Anikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást