eur:
394.45
usd:
370.71
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

"Ha két politikus találkozik, az nem feltétlenül összeesküvés"

Szanyi Tibor szocialista politikus szerint, ha két politikus találkozik, az nem feltétlenül összeesküvés. Ezt a politikus annak kapcsán nyilatkozta, hogy a hétvégén Szili Katalin házelnök és más szocialista politikusok találkozót tartottak, amely után több lap arról cikkezett: az MSZP belső ellenzéke gyűlt össze.

Kétnapos, zártkörű tanácskozást tartottak a hét végén Szili Katalin házelnök vezetésével egy belvárosi irodában, ahol a kormányzó párt és a kormány politikája is szóba került. Az MSZP felsőbb köreiben néhányan furcsállották az összejövetelt, egyesek valamiféle belső ellenzéki tanácskozást véltek a háttérben - írta a keddi Népszabadság.

Szanyi Tibor az InfoRádióban elmondta: a Fenntartható Fejlődés nevű munkacsoport szocialista tagjai üléseztek, és a találkozón arról beszéltek, miként erősítsék meg Szili Katalin politikai szerepvállalását.

A képviselő cáfolta, hogy a szocialisták belső ellenzéke ülésezett volna, szerinte csak arról van szó, hogy "ha két párttag elkezd beszélgetni, akkor a sajtó és sokan azonnal összeesküvést sejtenek".

Hangsúlyozta: a Fenntartható Fejlődés munkacsoportot az Országgyűlés elnöke vezeti, így szerinte fontos Szili Katalin "pozicionálása", szerepének megerősítése.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×