eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megbírságolta renitens tagjait a szocialista frakció

Megbírságolta félreszavazó tagjait a fővárosi közgyűlés MSZP frakciója. Steiner Pál frakcióvezető elmondta, hogy a 4-13 ezer forintos büntetés befizetése önkéntes alapon történik.

A fővárosi MSZP-frakció a legutóbbi ülésén úgy döntött: alkalmazza a frakciószabályzatban szereplő büntetéseket azokkal szemben, akik nem a képviselőcsoport döntésének megfelelően szavaztak a közgyűlésben - mondta az InfoRádióban Steiner Pál.

A szocialisták minden kérdésben megállapodnak előzetesen arról, hogyan szavaznak majd a képviselőik. Bizonyos esetben csak egy ajánlást fogalmaznak meg, más rendeletek esetében kötelezik képviselőiket a frakció által meghozott döntésnek megfelelő szavazásra.

Aki az ajánlást hagyja figyelmen kívül, annak a képviselői alapilletményének 3 százalékát, azaz 4 ezer forintot kell befizetnie a frakció kasszájába, aki azonban a kötelező erejű döntéssel ellentétesen szavaz, az az alapilletményének 10 százalékát, azaz több mint 13 ezer forintot fizethet.

Ez utóbbi sújtja Gy. Németh Erzsébetet és Hunvald Györgyöt. Õket etikailag is elmarasztalták, azzal az indokolással, hogy a frakció többi tagját is saját álláspontjuk elfogadására buzdították.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×