eur:
394.44
usd:
369.59
bux:
65663.66
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A fővárosban legfeljebb 300 kátyút kell kerülgetni

Az elmúlt évek útfelújításainak köszönhetően körülbelül a tizedére esett vissza a kijavítandó kátyúk száma a fővárosi főútvonalakon - mondta az InfoRádiónak Csanádi Csaba, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közútfenntartási igazgatója. Jelenleg mintegy száz-háromszáz kátyút javítanak folyamatosan.

Idén januárban - az enyhe időjárás miatt - jóval kevesebb kátyú keletkezett, mint az elmúlt években: korábban 2-3 ezret kellett kijavítani ebben az időszakban - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közútfenntartási igazgatója.

Csanádi Csaba közölte: 2005-ben 91 ezer, 2006-ban 73 ezer, tavaly pedig már csak 16 ezer darab úthibát kellett rendbe hoznia az FKF Zrt. munkatársainak.

Jelenleg száz-háromszáz még ki nem javított kátyú van azokon a fő- és tömegközlekedési útvonalakon, amelyeket az FKF Zrt. üzemeltet - tette hozzá a szervezet közútfenntartási igazgatója.

Az útellenőrök hetente két alkalommal járják végig az 1.043 kilométernyi közúthálózatot, majd számítógépes rendszerben regisztrálják az újonnan keletkezett kátyúkat. Ennek alapján végzik a javítást az FKF Zrt. kivitelező részlegének munkatársai - mondta Csanádi Csaba.

Attól, hogy kevesebb kátyút kell kijavítani, nem marad több pénze a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek, hiszen már 2007-ben is jelentősen csökkent az úthibák javítására biztosított összeg - közölte a közútfenntartási igazgatója.

Csanádi Csaba beszámolt arra is: a kátyúk számának csökkenésével arányosan egyre kevesebb az autósok által benyújtott kártérítési követelések száma, idén még csak három érkezett.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×