eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Otthagyja az államtitkár a "világ legjobb állását"

Hétfő délután bejelenti távozását Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára - értesült a távirati iroda. Az elmúlt héten több sajtóhír is megjelent arról, hogy Szetey Gábor "visszautasíthatatlan" állásajánlatot kapott korábbi cégétől, attól a nagy dohánygyártól, ahonnan jelenlegi kormányzati posztjára érkezett.

A távirati iroda információi szerint már hétfőn bejelenti távozását a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára. Szetey Gábor a miniszterelnökkel és a kancelláriaminiszterrel is folyatott tárgyalásokat jövőjéről, de ezek nem vezettek eredményre.

Szetey Gábor 2006 nyarán érkezett a Miniszterelnöki Hivatalhoz és elsődleges feladata az volt, hogy közreműködjön egy olyan szemlélet meghonosításában, amely szerint a közigazgatásban a lehető legjobb minőségű szolgáltatást a legolcsóbban kell nyújtani.

Szetey Gábor a teljesítményértékelési rendszer kidolgozását tartotta az egyik legfontosabb feladatának. Mint mondta, akkor végzi jól a dolgát, ha még ebben a ciklusban az igazgatásban meghonosodik egy olyan kultúra, amely fontosnak tartja a teljesítményt.

Az államtitkár 2006 júliusában úgy fogalmazott: azért vállalta el ezt a munkát, mert "mást nem tehetett, mivel a miniszterelnök nemhogy az ország, de a világ legjobb állását" ajánlotta fel neki.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×