Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Otthagyja az államtitkár a "világ legjobb állását"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hétfő délután bejelenti távozását Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára - értesült a távirati iroda. Az elmúlt héten több sajtóhír is megjelent arról, hogy Szetey Gábor \"visszautasíthatatlan\" állásajánlatot kapott korábbi cégétől, attól a nagy dohánygyártól, ahonnan jelenlegi kormányzati posztjára érkezett.

A távirati iroda információi szerint már hétfőn bejelenti távozását a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára. Szetey Gábor a miniszterelnökkel és a kancelláriaminiszterrel is folyatott tárgyalásokat jövőjéről, de ezek nem vezettek eredményre.

Szetey Gábor 2006 nyarán érkezett a Miniszterelnöki Hivatalhoz és elsődleges feladata az volt, hogy közreműködjön egy olyan szemlélet meghonosításában, amely szerint a közigazgatásban a lehető legjobb minőségű szolgáltatást a legolcsóbban kell nyújtani.

Szetey Gábor a teljesítményértékelési rendszer kidolgozását tartotta az egyik legfontosabb feladatának. Mint mondta, akkor végzi jól a dolgát, ha még ebben a ciklusban az igazgatásban meghonosodik egy olyan kultúra, amely fontosnak tartja a teljesítményt.

Az államtitkár 2006 júliusában úgy fogalmazott: azért vállalta el ezt a munkát, mert "mást nem tehetett, mivel a miniszterelnök nemhogy az ország, de a világ legjobb állását" ajánlotta fel neki.