Influenza-világjárvány törhet ki

Infostart
2008. január 25. 07:02
A humán influenzavírus és a madárinfluenza jelentik a legnagyobb fenyegetést az Egészségügyi Világszervezet szerint. A testület úgy véli: tömeges megbetegedésekre, és akár mutálódott vírusra kell számítani. Utoljára a 70-es évek végén volt influenza-világjárvány, szinte mindegyik földrészen pusztított.

Áprilisban vonják le utoljára a telefonszámlákból azt a bruttó ezer forint kedvezményt, amit a szociálisan rászorulóknak biztosított 2004 óta a kormány - tudta meg a Népszabadság. A napokban indítják tárcaközi egyeztetésre azt az előterjesztést, amely megszünteti a szociális alapú telefontámogatást: 40 ezer családban évi 12 ezer forint kiesik a kasszából.

Egy rendőrtisztet hallgattak ki a nyomozó ügyészek gyanúsítottként csütörtökön Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő 2006 októberi bántalmazási ügyében - írja a Magyar Nemzet. A gyanú szerint a tiszt szemtanúja volt annak, hogy a rendőri sorfal mögött valakit bántalmaznak az egyenruhások, és hogy az illető megsérült. Mire odaért, már nem bántották Révészt. Az esetről azonban a tiszt nem kért jelentést, a szolgálati szabályzat ellenére nem intézkedett.

A Fed keddi váratlan és drasztikus kamatcsökkentését világszerte összehangolt fiskális és monetáris lépéseknek kellene követniük - vélik az üzleti szféra képviselői. A svájci Davosban zajló Világgazdasági Fórum résztvevői körében erősödik az aggodalom. Összehangolt fellépést követel az üzleti szféra a válságjelek ellensúlyozására - közli a Világgazdaság.

Simor András jegybankelnök a Napi Gazdaságnak adott interjújában azt mondta: Magyarországot nem fenyegeti veszély, a héten kibontakozott tengerentúli piaci fejlemények korlátozott hatással vannak a magyar gazdaságra, az inflációs folyamatokra. A Magyar Nemzeti Bank elnöke hozzátette: a monetáris tanács hétfői ülése óta eltelt idő azt igazolja, hogy helyesen jártak el, amikor nem reagáltak a fejleményekre.

Az Index tájékoztat arról, hogy a humán influenzavírus és a madárinfluenza jelentik a legnagyobb fenyegetést, az Egészségügyi Világszervezet szerint tömeges megbetegedésekre, és akár mutálódott vírusra kell számítani. Utoljára a 70-es évek végén volt influenza-világjárvány, szinte mindegyik földrészen pusztított.

A Pénzcentrum.hu összeállításában áttekinti, hogyan is kell végrendelkezni, mi történik, ha ezt elmulasztjuk és ha már van végrendeletünk, akkor hol tanácsos azt tartani, hogy elő is kerüljön, amikor szükség lesz rá.