eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Elítélték a volt szocialista önkormányzati képviselőt

Sikkasztás miatt tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt salgótarjáni szocialista önkormányzati képviselőt, akit a város polgármestere jelentett fel; a bíróság a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztette, az ítélet nem jogerős - közölte a Nógrád Megyei Bíróság szóvivője.

Barsi József elmondta: Karakasev Annát bűnösnek mondta ki a Salgótarjáni Városi Bíróság egy rendbeli, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében.

A volt képviselőt tíz hónap börtönre és mellékbüntetésként 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság, de a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztette.

A szóvivő hozzátette: a bíróság előzetes mentesítésben részesítette Karakasev Annát, vagyis mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Karakasev Anna 1994-től dolgozott Salgótarjánban önkormányzati képviselőként, az előző ciklusban az MSZP frakcióvezetője és a pénzügyi bizottság elnöke volt.

A vádirat szerint az Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (OIGSZ) igazgatójaként 2006 augusztusában 2,5 millió forintot vett ki a házipénztárból, és a pénzt csak a vizsgálat után, fél évvel később tette vissza.

A szocialista politikus és intézményvezető ellen a Fidesz-többségű közgyűlés polgármestere tett feljelentést tavaly márciusban egy önkormányzati vizsgálat után. Karakasev Anna múlt év februárjában lemondott vezetői megbízásáról, majd képviselői mandátumáról is.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×