eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A rendőrség vizsgálódik egy vasvári férfi halála ügyében

A rendőrség hivatalból vizsgálatot indított egy 38 éves vasvári férfi halála ügyében, akihez hozzátartozói szerint többszöri telefonhívás után sem ment ki az ügyeletes orvos.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a férfi - hozzátartozója szerint - kedden lett rosszul, de a telefont felvevő asszisztens csak további lázcsillapításra vonatkozó tanácsokkal látta el.

Szalai Ferenc hozzátette: amikor a betegnek leállt a légzése, mentőt hívtak, akik megkezdték az újraélesztést, de a közben kiérkezett ügyeletes orvos annak leállításáról döntött.

Pataky Pál, a történtek idején ügyeletben lévő vasvári háziorvos úgy vélte: nem követett el mulasztást, mert a hívó először nem adta meg címét és telefonszámát, és lecsapta a kagylót, a második hívásra pedig már elindultak a helyszínre.

Lendvai Rezső betegjogi képviselő ezzel ellentétben úgy véli: az orvos törvénytelenül járt el.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×