eur:
394.3
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Még nem tudják, mi ölte meg Heath Ledgert

Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy mi okozta Heath Ledger ausztrál színész halálát, mivel a holttestén elvégzett vizsgálatok nem hoztak értékelhető eredményt. Nem valószínű azonban, hogy a Brokeback Mountain - Túl a barátságon című film sztárja szándékosan ölte volna meg magát: korábban ugyanis megkérte egyik kollégáját, hogy ébressze fel.

Halála előtt néhány órával megígértette filmrendezővel Heath Ledger, hogy a férfi felhívja őt. Amikor azonban az Elisabeth: az aranykor című filmet is jegyző direktor tárcsázta a színész számát, annak holttestére már rátaláltak New York-i apartmanjában.

"Utoljára a halála előtti estén beszéltem vele" - emlékezett vissza Shekhar Kapur, aki A gyávaság tollai című filmben dolgozott együtt Heath Ledgerrel.

"Csak most értem vissza New Yorkba (Londonból). Heath azt mondta, aznap este nem tud velem találkozni, de másnap reggel valóban látni akart" - folytatta a rendező.

"Megígértette velem, hogy reggel felhívom és felébresztem. Próbáltam. Akkor még nem tudtam, hogy a lelke már elhagyta a testét" - mondta Shekhar Kapur.

Még nem tudják

A szakértők még nem tudták megállapítani, mi okozta Heath Ledger halálát, mivel holttestének vizsgálata nem hozott értékelhető eredményt. Még közel két hétig tart majd meghatározni a pontos okot.

A hírek szerint, amikor rátaláltak, az eszméletlen és meztelen Heath Ledger teste körül tabletták voltak szétszórva, nyugtatók, altatók, többek között Xanax, Valium és Stillnocks. Ez utóbbi használatát sok szakember ellenzi, mivel fura, veszélyes viselkedést idézhet elő.

A pletykák arról szólnak, hogy a színész receptre kapható gyógyszerekkel adagolta túl magát; csupán néhány hónapja szakított párjával, kislánya anyjával, Michelle Williamsszel, hosszú ideje álmatlanság gyötörte és rengeteget dolgozott.

Nem lehetett szándékos


Az ausztrál modell, Sophie Ward szerint a színésznek az utóbbi időben nem volt túl jó kedve: idegesítette, hogy nem láthatta kétéves kislányát, Matildát annyiszor, ahányszor szerette volna, ráadásul a munka miatt sokat is utazott, elfoglaltságai miatt pedig feszült volt.

Heath Ledger halála a modell szerint mindenképpen baleset kellett, hogy legyen: "Tiszta volt és nem ivott vagy drogozott. Nem hiszem, hogy szándékosan dobta el az életét."

Tavaly novemberben maga a színész is arról beszélt, hogy munkamániás, és emiatt nem tud aludni. Éppen ezért altatókat szedett, hogy valamivel többet pihenhessen éjszakánként, a szerek azonban nem nagyon hatottak.

"A múlt héten átlagosan két órát aludtam éjszakánként. Folyton gondolkodtam. A testem már kimerült, de az agyam még mindig hajtott" - mondta a New York Times című napilapnak Heath Ledger, aki akkoriban fejezte be a munkát legutolsó filmjében, a "The Dark Night" című Batman-moziban.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×